Tietoa palvelusta

riitta_square_isoValmistuin toimintaterapeutiksi 2011 Jyväskylän AMK:sta ja olen työskennellyt pääsääntöisesti päiväkoti- ja kouluikäisten lasten kanssa. Minulla on työkokemusta myös muistisairaiden kanssa työskentelystä sekä lastensuojelupuolelta nuorten ja perheiden parista. Vuoden 2014 alusta olen toiminut yrittäjänä. Vuoden 2019 alusta minulla on sopimus toimia Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yksilöllisen toimintaterapian palveluntuottajana Itäisen vakuutuspiirin alueella. Vaativa lääkinnällinen kuntoutus on Kelan järjestämää ja rahoittamaa, jolloin Kela maksaa kuntoutujan etuudet.  Minulla on myös sopimus KSSHP:n lasten ja nuorisopsykiatrian toimintaterapiapalvelujen tuottamisesta ja toimin palvelusetelituottaja Keski-Suomen Seututerveyskeskuksen alueella. Tarjoan toimintaterapiaa lapsille vastaanottokäyntinä Äänekoskella Vipellän tiloissa ( Torikatu 1) ja kotikäyntinä sekä lapsille että aikuisille Jyväskylän, Konneveden, Laukaan, Saarijärven, Uuraisten ja Äänekosken alueella. Vipellän tilat sijaitsevat Äänekosken keskustassa ja niissä on iso, liikunnallisiin toimintoihin sopiva tila sensorisen integraation terapian mukaisella välineistöllä, pienempi tila pöytätyöskentelyyn, odotustila sekä wc:t.

Palveluseteli-hinnasto (lasten toimintaterapiassa ei ole omavastuuta):

  • Toimintaterapia 45 min. lapset                                 61 €
  • Toimintaterapia 60 min. lapset                                 72 €
  • Toimintaterapia 45 min. lapset kotikäynti              82 €
  • Toimintaterapia 60 min. lapset kotikäynti              95 €
  • Toimintaterapia 90 min. lapset kotikäynti            122 €
  • Toimintaterapia 45 min. aikuiset kotikäynti           82 € (omavastuu 11 €)
  • Toimintaterapia 60 min. aikuiset kotikäynti           95 € (omavastuu 10 €)
  • Toimintaterapia 90 min. aikuiset kotikäynti         122 € (omavastuu 16 €)

Aikaisemmalta ammatiltani olen valokuvaaja. Työpaikkoinani ovat olleet sekä Keskisuomalainen että Sisä-Suomen Lehti. Kiinnostuin valokuvan käytöstä terapeuttisena välineenä ja suoritin Miina Savolaisen kehittämän Voimauttavan valokuvan menetelmän ammatilliset perusteet -koulutuksen 2011–2012. Olen käyttänyt valokuvaa terapeuttisena välineenä niin yksilöasiakkaiden kuin ryhmien kanssa. Yksilöasiakkaani ovat olleet lapsia, lastensuojelun asiakkaana olleita nuoria, muistisairaita ja mielenterveyskuntoutujia. Ryhmien ohjaamisesta minulla on kokemusta mm. kouluikäisten, nuorten, syöpää sairastavien, muistisairaiden ja psykososiaalista tukea tarvitsevien ikäihmisten kanssa.

Suoritin Jyväskylän Kesäyliopiston järjestämän Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen/ ADHD-valmentaja-koulutuksen (25 op) 30.8.2016-2.2.1017 välisenä aikana. Nepsy-valmentaja -koulutuksessa sain viimeisintä tietoa ja keinoja työskennellä neuropsykiatristen asiakkaiden kanssa. Pääkouluttajana toimi VTM, sosiaalipsykologi, esh, ratkaisukeskeinen psykoterapeutti ja ratkaisukeskeinen valmentaja Leena Mannström-Mäkelä.

Lapsella on oikeus leikkiin, iloon ja turvalliseen lapsuuteen. Minulle tärkeitä arvoja työssäni ovat tasa-arvo, oikeudenmukaisuus ja positiivinen elämänasenne.

”Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille,
joka on valmis ottamaan niitä vastaan.”
Muumipappa kirjassa Muumipappa ja meri