Tietoa palvelusta

riitta_square_iso

Valmistuin toimintaterapeutiksi 2011 Jyväskylän AMK:sta ja olen työskennellyt pääsääntöisesti päiväkoti- ja kouluikäisten lasten sekä nuorten kanssa. Vuoden 2014 alusta olen toiminut yrittäjänä. Minulla on 1.1.2023 alkanut sopimus Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yksilötoimintaterapian palveluntuottajana. Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus yksilötoimintaterapiana on asiakkaalle maksutonta ja asiakkaan on mahdollista hakea Kelasta matkakorvauksia, mikäli niitä syntyy kuntoutukseen osallistumisesta. Tarjoan toimintaterapiaa vastaanottokäynteinä Vipellän (Torikatu 1) tiloissa Äänekoskella sekä asiakkaan arkiympäristössä (esim. koti, päiväkoti tai koulu) Kelan itäisen vakuutuspiirin 9 ja 10 alueilla sijaitsevissa kunnissa (katso alempana kuntaluettelot). Toteutan palvelua suomen kielellä ja käytän terapiassa tarvittaessa kommunikaatiota tukevia pcs-kuvia ja tukiviittomia. Toimin myös palvelusetelituottajana Keski-Suomen Hyvinvointialueen Laukaan ja Äänekosken alueilla. Tarjoan toimintaterapiaa ensisijaisesti lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille. Minulla on eniten erityisosaamista neuropsykiatrisista ja psykiatrisista häiriöistä. Asiakaspaikkani ovat tällä hetkellä täynnä ja otan uusia asiakkaita aikaisintaan vuoden 2025 alusta.

Kelan itäisen vakuutuspiirin alueella 9 sijaitsevat kunnat:  Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Pihtipudas, Saarijärvi, Viitasaari, Äänekoski ja  alueella 10 sijaitsevat kunnat:  Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Keuruu, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Toivakka, Uurainen.

Valmistuin Ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi huhtikuussa 2022 ja suoritin samalla Psykoterapeuttiset valmiudet- opintokokonaisuuden (50 op yhteensä) Jyväskylän kesäyliopistossa. Koulutusta johti Sirkku Ruutu (PsM, KM, VET-psykoterapeutti (ratk.kesk.), kogn. lyhytterapeutti, työnohjaaja, tietokirjailija). Pääkouluttajana toimi Marjo Kokko (ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, osaamisalueina myös psykofyysinen ja kognitiivinen käyttäytymisterapia).

Suoritin 2016-2017 Jyväskylän Kesäyliopiston järjestämän Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen/ ADHD-valmentaja-koulutuksen (25 op) . Pääkouluttajana toimi Leena Mannström-Mäkelä (VTM, sosiaalipsykologi, esh, ratkaisukeskeinen psykoterapeutti ja ratkaisukeskeinen valmentaja).

Aikaisemmalta ammatiltani olen valokuvaaja. Olen käynyt Miina Savolaisen kehittämän Voimauttavan valokuvan menetelmän ammatilliset perusteet -koulutuksen 2011–2012. Olen käyttänyt valokuvaa terapeuttisena välineenä niin yksilöasiakkaiden kuin ryhmien kanssa. Yksilöasiakkaani ovat olleet lapsia, lastensuojelun asiakkaana olleita nuoria, muistisairaita ja mielenterveyskuntoutujia. Ryhmien ohjaamisesta minulla on kokemusta mm. kouluikäisten, nuorten, syöpää sairastavien, muistisairaiden ja psykososiaalista tukea tarvitsevien ikäihmisten kanssa.

Lapsella on oikeus leikkiin, iloon ja turvalliseen lapsuuteen. Minulle tärkeitä arvoja työssäni ovat tasa-arvo, oikeudenmukaisuus ja positiivinen elämänasenne.

”Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille,
joka on valmis ottamaan niitä vastaan.”
Muumipappa kirjassa Muumipappa ja meri